Nectarina - Nectarina Nectarinele sunt variante ale piersicii colectate în timpul verii. Ele
Printre minerale, contribuția sa de potasiu este remarcabilă, deși sunt prezente și altele, cum ar fi magneziul și fosforul. În ceea ce privește vitaminele, nectarinele conțin vitaminele A, C, B3 și acid folic în cantități semnificative. Aceste fructe au un conținut de zahăr destul de ridicat, de două ori mai mult decât piersicile, așa că trebuie să controlați aportul lor în cazul diabetului.
Vitamina C prezentă în compoziția sa ajută organismul să absoarbă eficient fierul și să mențină funcțiile sistemului imunitar. De asemenea, este esențială pentru producția de colagen, un component pentru piele și foarte important în etapele de creștere și dezvoltare a organismului, iar în cazul leziunilor tisulare face parte din țesutul cicatricial.
Pe de altă parte, este unul dintre fructele cărnoase care conține cea mai mare cantitate de vitamina B3. Această vitamină este implicată în metabolismul nutrienților și ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, deoarece îmbunătățește degradarea acestora.